jueves, 26 de mayo de 2011

SOCIALITZACIÓ

És un procés mitjançant el qual l'individu és incorporat a a cultura de la seva societat com a membre constitutiu. En definitiva, es tracta d'una sèrie d'aprenentatges que l'individu plasmarà a la seva conducta.

La socialització és especialment intensa durant els primers anys de vida, tot i que les idees, creences i aprenentatges poden anar canviant durant la resta de la vida d'un individu, ja que aquesta dura tota la vida.

El principal agent socialitzador seria la família, amb qui l'ndividu passa quasi exclusivament els seus primers anys de vida. Seguidament entraria en joc l'escola i posteriorment el món laboral i les agrupacions de tota mena. Últimament, però, un nou factor està socialitzant a milions d'individus, a vegades fins i tot més que els pares: la televisió.

Per socialitzar un individu calen una classe de càstigs i recompenses. Així, quan l'individu fa una bona acció en l'àmbit de la societat on viu, se li ha de donar una recompensa, que no necessàriament ha de ser material, sino més aviat emocional i quan fa una mala acció, un càstig, que no ha de ser físic, sino sentit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario