jueves, 7 de abril de 2011

VIDA Y COLOR

Vida y color és una pe·lícula espanyola estrenada al 2005.

Director i guionista: Santiago Tabernero. És un director i guionista de cine nascut a Logroño l'any 1961. Entre les pel·lícules més conegudes de les que ha escrit el guió trobem Taxi (1996), Desvío al paraiso (1994) y Asfalto (2000).

Repartiment:
 Junio Valverde, com a Fede, un nen de 15 anys que poc a poc tindrà coneixement  del seu entorn. Va néixer a Madrid el 28 de maig del 1990.
Miguel Ángel Silvestre, com a Javi, un jove mecànic que tindrà diferents afers amb les protagonistes femenines. Va néixer a València el 6 d'abril del 1982 i últimament ha augmentat la seva fama interpretant a "El Duque" a la sèrie "Sin tetas no hay paraiso".
Silvia Abascal, com a Begoña, germana de Fede. Va néixer a Madrid, el 20 de març del 1979 i és coneguda per la seva participació a diferents sèries espanyoles.
Joan Dalmau, com a l'avi de Fede. Va néixer a Barcelona i és conegut per per·lícules com "La caja" (2006).
Natalia Abascal, com a Ramona, amiga de Fede i patidora del Síndrome de Down.
Nadia de Santiago, com a amiga de Fede  i Ramona. Va néixer a madrid el 3 de gener del 1990.

Sinopsis:
Mentres en Franco agonitza al palau de El Pardo, la tardor del 1975, en Fede, un noi de quinze anys intenta integrar-se al grup d'amics del seu barri: "Les Illes", un nucli obrer i subordinal. Ell es lamenta de la seva sort: li agradaría que la seva amiga Sara li confiés el secret que comparteix amb una noia deficient, la Ramona; que en javi, el seu referent, el tractés com un més, que els seus pares l'haguessin portat a estudiar a l'escola del barri, en canvi de portar-lo als Jesuitas; poder reunir el valor suficient per enfrentar-se a en Richard i a la seva banda; no haver de compartir la seva habitació amb el seu avi republicà, aconseguir l'enganxina de la calavera, tenir una televisió amb color, etc. Mentres la realitat li nega els seus desitjos, els misteris que amaga el seu barri es multipliquen a la seva imaginació, sense trobar cap resposta.

Grups Socials
Es pot observar clarament com hi ha un grup de raça gitana.
També podem observar el grup social que formen els maltractadors d'en Fede,  que són amics d'escola. El principal maltractador d'en Fede té el rol de líder, ja que tots fan el que ell diu.
Per últim, podem remarcar el grup social que integren els components de la família d'en Fede.

No hay comentarios:

Publicar un comentario